tillsammans

Stärkt självstyre tryggar Åland

Åland och dess självstyrelse behöver bättre självförtroende. Vi ska vara starka i sak och ödmjuka i ton. Vår demilitarisering och neutralisering är unikt i ett oroligt Europa och tryggar vår vardag. Framgång i detta arbete kräver ständig kommunikation och närvaro i internationella och nationella sammanhang. Vi ska stärka självstyrelsen för att säkerställa att ålänningarnas vardagsliv fungerar på svenska.

Vi vill att idéer ska tillåtas växa

Ända sedan år 1979 har Centern varit med och styrt Åland och skapat grogrund för det välstånd vi åtnjuter. Vi har långsiktigt, kraftfullt och tålmodigt arbetat för trygghet, jämställdhet och för hela Åland. Vi vill fortsätta att stärka hela Åland och vi vill förbättra världens bästa vardag genom att förbättra där vi kan och förändra där det är klokt.

Många nya och fler behövs

När Centern höll öppet styrelsemöte i onsdags framkom att partiet står inför lagtingsval med hela 25 nya kandidater. Jämfört med valet år 2011 är hela 58 procent helt nya.

”Det är en fantastisk utveckling och ett resultat av det förnyelsearbete partiet genomgått under de senaste åren”, säger partiledare Harry Jansson.

Av dessa kandidater är 44 procent kvinnor vilket är mer jämställt än kandidatlistan någonsin varit tidigare.

Fullsatt på sommartinget

Inte en plats var tom när Centern drog till Pellas i Lemland för ordinarie sommarting.  Trots en av rätt sällsynta varma dagar denna sommar var debattviljan stor liksom lustan att göra världens bästa vardag ännu lite bättre. Partiledare Harry Jansson inledde stämman med en allmänpolitisk översikt och konstaterade att medvinden för partiet är stark och framåtandan stor.