Riksdagsval

Söndag är dagen för ett starkare Åland

Mycket har sagts men nu är det skarpt läge. På söndag äger riksdagsvalet rum och vi kan för första gången någonsin sätta en centerpartist i riksdagshuset i Helsingfors. Mats Löfström är en unik produkt av åländsk trygghet och egen hunger. Han är uppvuxen i eckerö, utbildad i Kykrby och i Mariehamn. Han tog steget till Helsingfors och senare till Bryssel. Nu är han redo att återvända för att arbeta för sitt Åland.

Inspirerande med Annie Lööf och Mats Löfström

Onsdagen var dagen då hela Sveriges Centerledare Annie Lööf kom till Åland för att hjälp vår Mats Löfström att vinna riksdagsvalet. Ett fyrtiotal centermedlemmar lyssnade till hennes ord efter en lunch i Smakbyn. Det var en vitaminkick! Hon berättade om bakgrunden till varför Centern i Sverige var det Alliansparti som klarade sig bäst av alla vid senaste val. Det handlade om NÄRODLAD POLITIK, frihet, företagsamhet, lokalt, självbestämmande, förnyelsebart osv. Med våra egna ord HELA ÅLAND, JÄMSTÄLLDHET och TRYGGHET!

Riksdagsvalet

Den här veckan besöker Cecilia Wikström Åland på måndag 30/4 och på torsdag 2/4 kommer Olli Rehn från finska Centern på besök för att även de hjälpa till att synliggöra Mats kampanj.

Den 8 april kommer Annie Lööf och henne kommer vi alla att få tillfälle att träffa i samban med en lunch i Smakbyn kl 11.30. Anmäl om du tänker närvara på lunchen till kansliet så fort som möjligt, dock senast den 7/4.

Jämställdhet och familj, debatt på kvinnodagen 8 mars kl 13.00 på Pub Bastun

På söndag är det åter dags för riksdagsvalskandidaterna att debattera. Den här gången är det Jämställdhet och familjepolitik som ska debatteras. Vad passar väl bättre än att det är internationella kvinnodagen samma dag. Varmt välkomna!

Ålands feministparaply bjuder efter det (från kl 15.00) på feministfest med bl a filmvisning och poesi framförd av Carina Karlsson och musik framförd av Cim Dahlblom.

Vår röst i riksdagen - Mats Löfström #valseger2015 #löfströmlistan

Vid sidan av allt lagtingsarbete har Mats Löfströms kampanj med siktet inställt på riksdagen rullat igång med full styrka. Det har väckt en del förvåning över att Mats visat upp en debattglädje och intensitet i frågor som även berört den sittande riksdagsledamoten. Mats kommunrunda del 2 börjar på Kökar den 9 mars då tillsammans med Cecilia Jansson, för att följas av Hammarland 10.3, Sund  12.3, Vårdö 13.3, Mariehamn 14-15.3, Lemland 16.3, Lumparland 18.3, Sottunga 21.3, Eckerö 22.3, Geta 25.3, Finström 31.3, Saltvik 1.4, Jomala 7.4.

Mari ny på jobbet

Denna vecka har vi haft glädjen att få välkomna Mari Rosenqvist från Jomala till Centerns kansli i Självstyrelsegården. Mari kommer tillsammans med partisekreteraren Cia att i första hand jobba med årets alla val. Mari kommer att fungera som valgeneral under perioden februari – oktober och drar även den valledning som i första hand ska ansvara för våra satsningar på lagtings- och kommunalvalen.