Kommungrupper

Vår röst i riksdagen - Mats Löfström #valseger2015 #löfströmlistan

Vid sidan av allt lagtingsarbete har Mats Löfströms kampanj med siktet inställt på riksdagen rullat igång med full styrka. Det har väckt en del förvåning över att Mats visat upp en debattglädje och intensitet i frågor som även berört den sittande riksdagsledamoten. Mats kommunrunda del 2 börjar på Kökar den 9 mars då tillsammans med Cecilia Jansson, för att följas av Hammarland 10.3, Sund  12.3, Vårdö 13.3, Mariehamn 14-15.3, Lemland 16.3, Lumparland 18.3, Sottunga 21.3, Eckerö 22.3, Geta 25.3, Finström 31.3, Saltvik 1.4, Jomala 7.4.

Anita hyllade Mariehamn

Det var Anita Husell-Karlström som höll ett bejublat gruppanförande förra veckan då Mariehamns stadsfullmäktige hanterade rambudgeten för 2015. Hon hyllade staden och dess invånare och service, tryckte på för fortsatt bolagisering av hamnen och föreslog att Böndernas hus kunde förvandlas till bostäder i stor skala.

 

Centern drar igång kommungrupper

Åländsk Center har sina rötter i hela Åland. Partiet har vuxit upp ur glesbygd och entreprenörskap. I dag råder inte samma verklighet som förut men klokskapen finns kvar på hela Åland. Därför gör Centern nu en storsatsning på att aktivera lokalavdelningar och sympatisörer i varje kommun. Inom Centern är lokaldemokratin en styrka och en tillgång.

Sedan jag tillträdde som partiledare 2010 har jag funderat mycket på hur Åländsk Center åter skulle kunna vitalisera fältet och i vad vi kallar för kommungrupper hoppas jag att vi hittat svaret, berättar Harry Jansson.