framgång

Stärkt självstyre tryggar Åland

Åland och dess självstyrelse behöver bättre självförtroende. Vi ska vara starka i sak och ödmjuka i ton. Vår demilitarisering och neutralisering är unikt i ett oroligt Europa och tryggar vår vardag. Framgång i detta arbete kräver ständig kommunikation och närvaro i internationella och nationella sammanhang. Vi ska stärka självstyrelsen för att säkerställa att ålänningarnas vardagsliv fungerar på svenska.

Vi vill att idéer ska tillåtas växa

Ända sedan år 1979 har Centern varit med och styrt Åland och skapat grogrund för det välstånd vi åtnjuter. Vi har långsiktigt, kraftfullt och tålmodigt arbetat för trygghet, jämställdhet och för hela Åland. Vi vill fortsätta att stärka hela Åland och vi vill förbättra världens bästa vardag genom att förbättra där vi kan och förändra där det är klokt.

Veronica lyckades med vindkraftsstöd

Infrastrukturminister Veronica Thörnroos är både glad och stolt sedan hon nåtts av det blada beskedet från riksdagens ekonomieutskott i dag. Samtliga ledamöter i utskottet, med undantag av två Sannfinländare, har röstat ja till sammanlagt 60 miljoner euro för att bygga ut tre vindkraftsparker på västra Åland.

”Det handlar om den största satsningen hittills när det gäller att skapa ett hållbart samhälle, baserat på grön energi”, säger Veronica Thörnroos.