Arkiv

Sommarting 2013

Välkommen till Åländsk Centers SOMMARTING 2013 söndag 18 augusti kl. 14.00 på Sandösunds Camping, Vårdö.

Kom med och diskutera dagsaktuella politiska frågor. Vi har en het politisk höst framför oss när befolkningsgrupper som bara begär jämförbara livsvillkor kallas för bortskämda.

Styrelseproffset och konsulten Jan-Mikael von Schantz ger sin syn på åländskt näringsliv och samhälle: hur ser spelplanen ut och vad behövs för att åländska företag ska bli framgångsrika?

Inget parti vågade utmana Centern!

I lördagens (27 juli) straffsparkscup på konstgräset i Jomala representerade denna glada kvintett Åländsk Center med bravur. Översta raden: Britt Lundberg, Henry Lindström och Ralf Lundberg. Nederst Samuel Fagerholm och Lisa Lundberg. Eftersom inget annat parti vågat anta Centerns utmaning fick gänget ensamt ta sig an utmaningen att slå straff på straff. Facit: vidare från gruppspelet efter 3 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust. På nästa nivå blev HIK dock för svåra och for iväg med segern med siffrorna 7-6.

”Vår framtid det handlar om”

Går det verkligen att locka folk till ett politiskt seminarium några dagar före midsommar? Svaret är efter Åländsk Centers jordbrukspolitiska seminarium 19 juni ett rungande Ja! Över 150 personer samlades i fd. Naturbruksskolans lokaler för att lyssna på och diskutera det nya landsbygdsprogrammet LBU. - Det är ju vår framtid det handlar så det är självklart att vi tar oss tid, hördes från flera av deltagarna. Och det är sant: det är via LBU som en avgörande del av jordbrukets lönsamhet och därmed själva framtiden för det åländska livsmedelsklustret avgörs.

SFP vill upprepa förra EU-valets strategi?

En partistämma ger alltid ypperliga möjligheter till samvaro och diskussioner. Tillsammans med Johan Ehn (m) deltog Centerns partiledare Harry Jansson 7-9 juni i SFP:s partidagar i Borgå och träffade förstås SFP:s på söndagen omvalde partiledare Carl Haglund, MEP Nils Thorvalds och hans åländske assistent Mats Löfström samt SFP:s färskaste kandidat till EU-valet 2014 Christina Gestrin.

Jordbrukspolitiskt seminarium

Välkommen till Åländsk Centers JORDBRUKSPOLITISKA SEMINARIUM onsdag 19 juni 2013 kl.19.00 i fd Naturbruksskolans lokaler i Jomala.

Näringsminister Fredrik Karlström och landskapsagronom Sölve Högman inleder med att berätta om det nya LBU-programmets process och innehåll. Från näringens sida kommenterar Ole Blomqvist, Anki Mansén-Kalm och Tage Eriksson och sedan är det dags för publikens frågor. Kom och säg Din åsikt!

Carin Holmqvist fungerar som moderator.

Maud kom och glänste

Maud Olofsson gästade Åland 20-21 maj tillsammans med maken Rolf och det var några intensiva dagar fyllda med föredrag, pressmöten och middagar.

- För oss inom Åländsk Center känns det verkligen trevligt att få ta hand om Maud som en sorts tack för allt hon gjort och gör för Åland. Vi behöver sådana vänner som Maud. I vanlig ordning så var hennes personliga framtoning på topp, säger en nöjd centerledare Harry Jansson.

Värdar under besöket var Britt Lundberg och Harry Jansson.

Talmannen tackar

Talman Britt Lundberg fyllde nyligen jämt och hon tackar för all uppvaktning på bemärkelsedagen. På den välbesökta mottagningen i lagtinget uppvaktades Britt med blommor, presenter och körsång.

Seminarium

Torsdagen den 11 april kl. 19.30 (OBS Ändrad tid!) fortsätter vi med seminarieserien "Vart är Åland på väg?" och kvällens rubrik är "Ålands småskalighet under tryck". Föreläsare är
docent Edvard Johansson och platsen är lagtingets auditorium.

Välkomna allihopa!

Program våren 2013

Onsdagen den 17 april kl. 19.00 fortsätter kommunrunda till Geta, Finström, Saltvik, Sund och Vårdö genom gemensam träff på Krogen i Godby. Kom och diskutera aktuella politiska frågor med Centerns lagtingsgrupp och ministrar!

Torsdagen den 18 april är det dags för utbildning i lagtingets auditorium. Kvällens tema är "Det kommunala uppdraget" och det hålls kl. 18.30.

Centern driver frågan framåt

Inom centern vill vi bygga beslut på fakta. Det är viktigt att väga för- och nackdelar innan vi går till beslut. Ord som sammanslagningar och sammarbeten har aktivt används i relation till den pågående samhällsservicereformen. Centern i Mariehamn har tagit rollen som en drivande och aktiv part till att driva frågan framåt. Vi måste vara aktiva själva för att slutresultatet ska bli bra och något vi kan känna oss trygga och nöjda med. Något som gynnar Åland som helhet.

Sidor