Nyheter 2019

22 okt 2019
Tack för att du gjorde din röst hörd

Ett stort och ödmjukt tack för stödet vi fick i både lagtingsvalet och kommunalvalen. Vi kommer förvalta var endaste röst med omsorg och respekt och vi kommer lyssna på er.


En ökning med 2 mandat till 9 mandat i lagtingsvalet ger oss en möjlighet att bedriva en lyhörd politik och detta kommer vi också ha med oss in i regeringsförhandlingarna. Under 4 år i opposition har vi värnat och...

Skrivet av i kategorin Val 2019
09 sep 2019
Geta Hemgård det goda exemplet

När man läser tidningen så kan man lätt få bilden av en äldreomsorg som är urusel här på Åland. Det är inte min bild. Jag vill lyfta upp Geta Hemgård som exempel.


Här har vi ett äldreboende i en kommun som har det knapert med pengar. På Hemgården hade de för 4 år sedan höga sjukfrånvarotal och trivseln var inte den bästa. Det gick så långt att kostnaden för driften av Hemgården skenade...

Skrivet av i kategorin Omsorg
02 sep 2019
Människorna bygger Åland

Den enskilda människan är utgångspunkten för Centerns samhällsbygge. Vi vill ha ett Åland där vi möter varandra med respekt, där alla är lika inför lagen och där ingen lämnas utanför. Centern är ett utvecklingsorienterat borgerligt parti med rötterna djupt i den åländska myllan.


Vi är övertygade om att fortsatt utveckling av Ålands självstyrelse är det bästa sättet att förbättra och...

Skrivet av i kategorin Valet 2019-valmanifest
15 maj 2019
Samla Åland, rösta på Anton!

Onsdag den 15 maj inleds förhandsröstningen till EU-valet på Åland. Vi kommer då att rösta på Anton Nilsson. I förra EU-valet lyckades vi samla Åland så att vi nådde det högsta EU-valdeltagandet i hela landet. Låt oss vara lika tydliga i detta val och samla så många som möjligt bakom Anton.


En röst på Anton är en röst för att trygga det enda svenskspråkiga mandatet i Europaparlamentet....

Skrivet av i kategorin EU-valet- Anton Nilsson- 259
21 mar 2019
Centern håller linjen

I onsdagens Nya Åland anklagar Sara Kemmetter (s) Centern för att backa och ändra kurs. Detta är en osanning. Centern håller den linje som alla partier varit överens om i Självstyrelsepolitiska nämnden.


Under hela arbetet med självstyrelselagsrevisionen har Centern konsekvent och målmedvetet i Ålandskommittén och Självstyrelsepolitiska nämnden verkat för att Åland ska få en modern och...

Skrivet av i kategorin självstyrelselagsrevisionen

Sidor