Nyheter 2014

15 dec 2014
Klart för budgetdebatt

Tidigare i dag justerades betänkandet över budgeten för år 2014 av finans- och näringsutskottet. Den intresserade hittar dokumentet på www.lagtinget.ax. Gå till ”Sök ärenden och dokument” och skriv in Budget 2014 så ordnar sig resten. Debatten om denna regerings sista budget förs i lagtinget på onsdag med början kl 09.30.


Skrivet av i kategorin Lagtinget
15 dec 2014
Tehystrejen är över

Det är en stor lättnad för alla inblandade att Tehystrejken fick ett slut. Alla är nu tillbaka på jobb och arbetet med att återskapa arbetsglädjen och kamratskapen mellan kolleger pågår som bäst. Runar Karlsson sitter med i ÅHS styrelse och har arbetat hårt med att göra tiden efter konflikten så konstruktiv som någonsin är möjligt.


Skrivet av i kategorin Lagtinget
15 dec 2014
Ålandskommittén allt närmare mål

Samtidigt som den dagliga politiken rullar vidare i Ålands lagting pågår, oftast i Helsingfors, arbetet med den tredje revisionen av självstyrelselagen från år 1922. För Centerns vidkommande är det Harry Jansson som deltar i arbetet som pågått de senaste två åren och som nu i december når ett första delmål. Därefter står det klart hur den fortsatta färden ska gå till


Skrivet av i kategorin Lagtinget
15 dec 2014
Mats Löfström hälsade på gruppen

Om Centern får bestämma heter Ålands nästa riksdagsledamot Mats Löfström. Han utsågs till partiets riksdagskandidat vid höstsstämman och siktar nu högt. I måndags kom Löfström till gruppen och berättade om sina planer som lagtingsgruppen står bakom till 100 %. Läs även www.jorgenpettersson.ax där Jörgen berättar mer om vår nya kandidat! #valseger2015


Skrivet av i kategorin Lagtinget
15 dec 2014
Lagtingsgruppen hörde om hemmastudier

Till veckans onsdagsmöte kom representanter för de allt vanligare hemmaundervisarna för att informera om sin verksamhet. Alla länder i Europa har liksom Åland läroplikt till skillnad mot skolplikt som finns i Sverige och Tyskland. I dag på Åland finns ett trettiotal hemmastuderanden som lämnat Sverige för att flytta till Åland.


Skrivet av i kategorin Lagtinget

Sidor