Nyheter 2013

15 dec 2013
Centern drar igång kommungrupper

Åländsk Center har sina rötter i hela Åland. Partiet har vuxit upp ur glesbygd och entreprenörskap. I dag råder inte samma verklighet som förut men klokskapen finns kvar på hela Åland. Därför gör Centern nu en storsatsning på att aktivera lokalavdelningar och sympatisörer i varje kommun. Inom Centern är lokaldemokratin en styrka och en tillgång.


Sedan jag tillträdde som partiledare 2010...

Skrivet av i kategorin Kommungrupper
28 nov 2013
Harry omvald – utan att själv vara på plats.

Åländsk Center omvalde vid sin höststämma sittande partiledaren Harry Jansson. Men detta först efter en omröstning där Harry besegrade utmanaren Veronica Thörnroos med rösterna 61-44. Segraren fick inte själv möjlighet att uppleva dramatiken eftersom ett inställt Helsingfors-flyg gjorde att kvällen istället tillbringades på Vanda flygfält i sällskap med resten av Ålandskommittén, den grupp som...

Skrivet av i kategorin Åländsk Center
15 nov 2013
Britt Lundberg hela Ålands EU-kandidat

Efter ett halvår av diskussioner är det nu klart att Åländsk Centers Britt Lundberg, i dag lagtingets talman, blir Ålands bidrag till Svenska Folkpartiets EU-valslista inför valet i maj nästa år.


- Det har varit många och långa diskussioner men idag känns det bra att vi äntligen kommit till skott, säger Centerns partiledare Harry Jansson.


Bakom Britt står i stort sett hela det...

Skrivet av i kategorin EU-valet
01 nov 2013
Jörgen tar plats i Nordiska rådet

Åländsk Centera lagtingsgrupp har valt Jörgen Pettersson till partiets nya namn som ersättare i Ålands delegation till Nordiska rådet. Efter två år på posten avböjde Harry Jansson omval med hänvisning till partiledarskapet och behovet av att på allvar ta itu med arbetet inför alla val åren 2014 – 2015.


Jörgen är synnerligen väl lämpad för uppgiften att representera Åland inom det...

Skrivet av i kategorin Nordiska rådet
20 okt 2013
Svenska Centern besöker Åland

Åländsk Centers systerparti Sverige jobbar hårt med åländska frågor. Tack vare svenska Centerpartiet har en åländsk vängrupp startats i Sveriges riksdag och tack vare våra vänner i riksdagen kan ålänningarna snart få åtkomst till SVT Play. I en motion till riksdagen kräver svenska Centerpartiet att de regler som just nu utestänger ålänningarna från SVT Play ses över i skyndsam ordning. Detta...

Skrivet av i kategorin Centerpartiet, Åländsk Center

Sidor