Nyheter 2011

08 dec 2011
Bredden partiets stora styrka

- Åländsk Center är efter höstens val åter örikets största parti och det är vi tack vare den synnerligen goda kandidatuppställning vi lyckades åstadkomma. Där andra partier lever högt på enskilda namn har Centern sin styrka i bredden och vi kan sannerligen säga att valet blev en enda stor lagseger. Stort tack till alla som ställde upp för Centerns och därmed hela Ålands bästa!


Med dessa...

Skrivet av i kategorin Arkiv
03 dec 2011
Enhälligt för återval

Det blev återval för hela presidiet på Centerns höststämma. Det betyder att Harry Jansson fortsätter som partiordförande ett år till, Henry Lindström som första vieordförande och Erica Sjöström som andra vieordförande.


Den stora styrelsen på totalt 19 personer, preisidet inkulderat, har representanter från så gott som hela Åland. Bland dessa är Marianne Karlström från Brändö,...

Skrivet av i kategorin Arkiv
14 nov 2011
Den nya regeringen tar form

Torsdagen den 17 november tar Centers partistyrelse ställning till resultatet av de nu pågående regeringsförhandlingarna. Den 25 oktober gav styrelsen sitt första klartecken till de då kända riktlinjerna för Åländsk Centers medverkan i den nya landskapsregeringen.
Nu kommer paketet tillbaka till styrelsen med förslag om såväl fördelning av poster som förslag till handlingsprogram. Ifall...

Skrivet av i kategorin Arkiv
28 okt 2011
Runar Karlsson ny gruppordförande

Centerns lagtingsgrupp utsåg idag Runar Karlsson till gruppordförande och Torbjörn Eliasson till viceordförande. Valet gäller från och med idag och vidare under det kommande lagtingsåret som inleds på tisdag 1 november.


Skrivet av i kategorin Arkiv
05 okt 2011
Center TV

Del 1


Del 2


Skrivet av i kategorin Arkiv

Sidor