Nyheter 2010

27 dec 2010
Centern och riksdagsvalet 2011

Centerns arbetsutskott har idag (27.12) beslutat föreslå för partistyrelsen att Centern i det kommande riksdagsvalet samarbetar på en lista med sittande riksdagsledamoten Elisabeth Nauclér.


Centerns avsikt är att ställa upp en egen kandidat på den gemensamma listan även om Nauclér av naturliga skäl är att betrakta som huvudkandidaten.


- Vi har noggrant diskuterat frågan och...

Skrivet av i kategorin Arkiv
29 nov 2010
Harry Jansson - ny partiordförande för Centern

Harry Jansson valdes till ny partiordförande för Åländsk Center på höststämman den 26 november.
Centerns höststämma hölls på Klippan i Sund senaste fredag. Över 60 personer deltog. När det var dags att välja partiordförande stod valberedningens förslag att återvälja Veronica Thörnroos mot förslaget att välja in Harry Jansson som ny partiordförande. Sluten omröstning togs vid....

Skrivet av i kategorin Arkiv
04 nov 2010
Veronica Thörnroos presenterade redogörelsen för gränshinder.

De nordiska samarbetsministrarnas gränshinder redogörelse lades fram för Nordiska Rådet idag (3.11.2010), rapporterar informationssekreterare Gunnar Westerholm.


Vid sessionen på Island hölls under onsdagen ett antal redogörelser inför delegaterna i Nordiska rådet. Bland ämnena hittar man bl.a. 2011 års budget för Nordiska ministerrådet, globaliseringsarbetet, samarbetsprogrammet för...

Skrivet av i kategorin Arkiv
04 nov 2010
Talman Roger Nordlunds tal vid lagtingets öppnande den 1 november 2010

HERR LANDSHÖVDING


Det nu inledda arbetsåret innehåller för vår ekonomi, sysselsättning och välfärd flera avgörande frågor. Förmågan – och viljan tillsamarbete och samförstånd kommer att prövas.


Efter riksdagens behandling av den nya lotterilagen såg det ut som om den långa konflikten äntligen skulle få en lösning som alla parter skulle kunna leva med. Den senaste informationen i...

Skrivet av i kategorin Arkiv
01 nov 2010
Harry Jansson är ny gruppordförande

Centerns lagtingsgrupp utsåg idag enhälligt Harry Jansson till ny gruppordförande för Centerns lagtingsgrupp. Henry Lindström fortsätter som vice gruppordförande.


Skrivet av i kategorin Arkiv

Sidor