Nyheter 2008

08 dec 2008
Tack Fabian Westerlund för din insändare 8.12.

Något måste göras åt rattfyllona, som åker fast gång efter gång, och får "hårda straff 35 dagars fängelse som omvandlas till 35 timmars !!!! "Samhällstjänst"
Dessa fyllon är enligt rättsväsendet väldigt effektiva om dom på en timme gör 8 timmars jobb? Eller har dessa personer inte 8 timmars arbetsdag liksom, nyktra personer?
Rättsmaskineriet har havererat. Något måste göras, och...

Skrivet av i kategorin Arkiv
08 dec 2008
Svar på insändarna om lagen om landskapsbidrag till bildningsförbund

Socialdemokraternas Barbro Sundback skanderar om "skandalöst lagförslag" och avser landskapsregeringens förslag om landskapsbidrag till bildningsförbund. I insändare lyfter hon fram vikten av den fria bildningen. Det är minst sagt pinsamt.


Socialdemokraterna borde lyfta spegeln och fundera över varför man under sin period med ansvar för utbildningspolitik inte engagerade sig ett...

Skrivet av i kategorin Arkiv
03 dec 2008
Vi kan stoppa knarket!

När jag flyttade till Åland tänkte jag att här finns inga stora drogproblem. Efter ett tag insåg jag att det inte var en sann hypotes. Det fanns och finns stora drogproblem på Åland, även i min lilla kommun. Till min stora fasa är det värre än jag någonsin trott. Vi har varit relativt förskonade där jag bor. Men nu, det säljs och används utav flera sorter!


Nu måste vi vuxna sätta ned...

Skrivet av i kategorin Arkiv
01 dec 2008
Glädje och framtidstro på Centerns höststämma

Centerns styrelse utökades från 15 till 16 medlemmar då Mariehamn tilldelades två styrelseplatser mot tidigare en plats. Nya i styrelsen är Tage Eriksson från Jomala och Böge Holmberg från Mariehamn. Sittande ordförande, Veronica Thörnroos, fick förnyat förtroende att leda partiet ett år till. Stämningen var god bland de 60-tal centerpartister som valt att vara med på årets höststämma.

...
Skrivet av i kategorin Arkiv
28 nov 2008
Anförande hållet vid Mariehamns Stads budgetdebatt den 25.11.2008

Herr ordförande !
Vi lever i sjöfartsstaden Mariehamn som vi på många sätt kan vara stolta
över.
Man blir ofta hemmablind.
Men med vår höga servicenivå för såväl, barnomsorg, skola, vuxen- som
äldreboende samt alla fritidsaktiviteter som står oss kommuninvånare
tillhanda noteras ju att vi har dyrare kostnader än andra motsvarande
städer i vår närmaste...

Skrivet av i kategorin Arkiv

Sidor