Vilka är konsekvenserna av att slopa regleringen av taxi?

Avregleringen av taxitrafiken har funnits med från och till på den politiska agendan åtminstone sen en del in på nittiotalet. Ett initiativ poppar upp - någon föreslår att vem som helst borde få köra taxi var som helst – förslaget analyseras och hamnar i papperskorgen. Nu är det sossarna som vill slopa tillstånden för taxibilar.

Jag är generellt tilltalad av avregleringar, men i vårt lilla samhälle behöver ofta marknadskrafterna ha lite hjälp för att fungera. Inom centergruppen har vi diskuterat frågan många gånger men varje gång avslutat med att konstatera att systemet vi har i dag åtminstone till delar behöver behållas.

En fråga man behöver ställa sig är om alla får köra taxi när man vill - vem vill köra under vardagsnätterna? Det är inte många men alltid någon som kan behöva skjuts en tisdagsnatt i februari. Släpper vi tillstånden fritt utan att ha krav på att det skall finnas tillgängliga taxibilar alla dygnets timmar så vill förstås alla chaufförer köra när lönsamheten är som störst – på lördagsnätter.

En annan fråga som infinner sig är vem skall ta emot taxibeställningarna och koordinera bilarna? Idag betalar de som har tillstånd inom Mariehamns taxi en avgift om 600€ per tillstånd och år för att den verksamheten skall kunna upprätthållas. Alternativet är att varje chaufför sköter sina körningar från sina mobiltelefoner med risk för många onödiga körkilometrar där en bil kunde plockat upp passagerare på returen från en körning – ingen rationell eller miljövänlig lösning – och hur skall turisterna veta vem de skall ringa och när?

En tredje fråga som infinner sig är - vilka blir chanserna att få tillgång till en taxi på landsbygden om alla bilar söker sig till krogkön i stan?

En fjärde fundering är taxorna – släpper vi dem fria också – till vilken kostnad får de som behöver skjuts låglasttider att få åka? Det finns de som inte har körkort – de måste också ha en möjlighet att ta sig fram.

Av diskussionerna verkar bristen på taxibilar vid flygfältet och konkurrensen om passagerarna i Västra hamnen vara de som är de största problemen just nu. Kanske dessa båda områden kunde släppas fria?

Britt Lundberg (c)