Vi kan stoppa knarket!

När jag flyttade till Åland tänkte jag att här finns inga stora drogproblem. Efter ett tag insåg jag att det inte var en sann hypotes. Det fanns och finns stora drogproblem på Åland, även i min lilla kommun. Till min stora fasa är det värre än jag någonsin trott. Vi har varit relativt förskonade där jag bor. Men nu, det säljs och används utav flera sorter!

Nu måste vi vuxna sätta ned foten. Vi måste ta tag i detta problem på allvar. Det är dags för alla föräldrar att sluta tänka att detta händer inte mitt barn. För vet ni vad, även i de lugnaste vatten simmar de vildaste fiskarna. Alla kan bli drabbade.
Vad ska vi göra? För mig är lösningen att inte acceptera några droger överhuvudtaget.
Anmäl! Det är olagligt! Och vi ska inte låtsas att det finns lätta droger. Jag var på en föreläsning för 15 år sedan. Jag kommer inte ihåg namnet på föreläsaren, men budskapet minns jag väl. Han jämförde hasch med en pistol och heroin med en AK4. En AK4 mejar ner allt och är otroligt farlig. Men en pistol kan ju inte göra så mycket, eller? Jo, om den träffar rätt kan den döda med bara ett skott.
Slutsats, använder man hasch kan det räcka med ett bloss så är man fast. Nu måste vi få stopp på knarket. Vi kan klara det tillsammans! Eller hur?

Milla (c)