Mats Löfström gjorde en Gunnar Jansson

Inte sedan 1983 har någon utmanare vunnit över sittande riksdagsman, men nu har det hänt. Efter en mycket spännande valvaka stod det klart att Mats Löfström drog vinstlotten och är Ålands nya representant i finska riksdagen. Varför han vann? Hårt arbete, teamwork, bra valkampanj och en vilja av stål.

Så här skriver Mats på sin FB-sida: Tusen tusen tack för förtroendet att bli Ålands nästa riksdagsledamot. Jag är både rörd, ödmjuk och ja, överväldigad. Tusen tack också till alla som har hjälpt till i valkampanjen. Politik är inte en en-mans-show. Men jag kommer att fortsätta vara precis samma Mats som innan valet. Mitt telefonnummer är detsamma och jag kommer fortsätta röra mig ute i verkligheten och min dörr kommer alltid att stå öppen. En mycket svår riksdagsperiod väntar oss och där gäller det att både kunna vara ödmjuk och bestämd. Men i kväll är jag enbart ödmjuk. Tusen tack igen!

Även för Åländsk Center skrivs det historia, eftersom Mats är den första centerpartist Åländsk Center skickar till riksdagen.

Våra varmaste gratulationer till Mats!