Köp aktier i vindkraft Jack!

Replik till Jack Sjölund:

Jag börjar med att besvara din sista fråga, alltså ”vilka revolutionerande metoder Tobben kommit på för att minska miljöbelastningen”. Jag är inte uppfinnare, men jag tar till mig information och råd hur jag och min familj kan tära mindre på miljön. Vi var bland de första som installerade jordvärmepump 1984, vi är noga med sortering av vårt avfall och har två bränslesnåla småbilar, min egen miljöklassad diesel med partikelfilter. Ändå har vi dåligt samvete och vet att det finns massor kvar att göra.

Du säger ”att smakar det så kostar det att skita ner”. Det är just den jargongen jag ifrågasätter. Det räcker inte för att rädda vår miljö. Allt går som du vet inte att köpa för pengar. Tycker du det är rätt att vi ska kunna köpa oss titeln ”miljövänlig” och ändå fortsätta att skita ner? Det gör inte jag, däri ligger kärnan i mitt resonemang.

Mitt tips till dig som vill satsa pengar på miljön är att köpa aktier i vindkraftsbolag och innovativa företag som utvecklar ny miljövänlig teknik. Det kan du få avkastning på som är dig väl förunnad!

Med miljöhälsningar!

Tobben Eliasson, lagtingsledamot (c) lagtingskandidat nr 29