Harry omvald – utan att själv vara på plats.

Åländsk Center omvalde vid sin höststämma sittande partiledaren Harry Jansson. Men detta först efter en omröstning där Harry besegrade utmanaren Veronica Thörnroos med rösterna 61-44. Segraren fick inte själv möjlighet att uppleva dramatiken eftersom ett inställt Helsingfors-flyg gjorde att kvällen istället tillbringades på Vanda flygfält i sällskap med resten av Ålandskommittén, den grupp som just nu förbereder den fjärde revisionen av Ålands landskapslag.

Det blev en något annorlunda upplevelse. Att sitta och vänta på utgången långt borta från händelsernas centrum, inget jag vill uppleva igen! Men det var ett glädjebesked jag fick precis innan flygets avgång, säger en glad Harry Jansson.

Harry har lett Åländsk Center sedan hösten 2010. Även då stod kampen om partiledarskapet mellan Harry och Veronica, som då var sittande ordförande.

Jag tycker det är mycket sunt och ett tecken på vitalitet med flera som aspirerar på att leda Ålands största parti. Ett långt ledarskap utan utmanare inte är bra för något parti.

Till nya vice ordföranden valdes Anders Jansson från Geta och Britt Lundberg från Mariehamn.