Centerledare möttes i Malmö

Svenska Centerpartiet med Sveriges populäraste partiledare Annie Lööf möttes för partistämma i Malmö senaste vecka. Till den rekordstora stämman åkte även Åländsk Centers partiledare Jörgen Pettersson för att framföra en hälsning till systerpartiet och diskutera möjligheten att Åland ska få den plats i EU-parlamentet vi så länge arbetat för. Svenska Centerpartiet är liksom Åländsk Center, finländska Centern och Svenska folkpartiet med i europeiska ALDE-partiet som håller kongress i Amsterdam i december. Alla de partierna var på plats i Malmö.
Pettersson hade med sig ett förslag till resolution inför ALDE-kongressen som går ut på att lagstiftande områden ska prioriteras när de nuvarande brittiska parlamentsplatserna ska fördelas efter Brexit. Diskussioner pågår kring detta i Bryssel och lyfts även i samband med ALDE-kongressen i december.
– Det gäller att utöva lobbying på alla nivåer för att nå framgång. Centerstämman var ett lysande tillfälle att träffa företrädare från andra partier som kan hjälpa oss bli hörda i den europeiska politiken, säger Pettersson som presenterade resolutionsförslaget för bland andra finländska Centerns partisekreterare Jouni Ovaska och utrikespolitiske rådgivaren Jari Haapiainen samt för Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson.
I sin hälsning till svenska Centerpartiet underströk Jörgen Pettersson vikten av att Centern finns med i nästa regering:
– Centerrörelsen kämpar för den enskilda människans frihet och eget ansvar, för nödvändigheten av privat företagande och för rätten att styra över sina egna liv i sin egen vardag. I det arbetet glömmer vi aldrig de svagaste, ett samhälle definieras alltid efter hur man tar hand om de som behöver hjälp. I tider av tilltagande individualism behövs en stark centerrörelse som lyfter fram tillsammanskapet och gemenskapen. Som aldrig väjer för problem men som alltid kan föreslå lösningar, sade han bland annat.