Britt Lundberg hela Ålands EU-kandidat

Efter ett halvår av diskussioner är det nu klart att Åländsk Centers Britt Lundberg, i dag lagtingets talman, blir Ålands bidrag till Svenska Folkpartiets EU-valslista inför valet i maj nästa år.

- Det har varit många och långa diskussioner men idag känns det bra att vi äntligen kommit till skott, säger Centerns partiledare Harry Jansson.

Bakom Britt står i stort sett hela det politiska Åland.

Konstellationen är densamma som för fem år sedan, dvs. Britt backas upp av Liberalerna, Moderaterna, Obunden samling och Centern. En stark plattform men det är klart att vi hoppades att de övriga partierna skulle vara beredda att ta ett medansvar för Ålands bästa.

I valet 2009 blev Britt Lundberg SFP:s räddande ängel i o m att de åländska rösterna avgjorde kampen om det trettonde och sista mandatet till SFP:s fördel. De närmare 9.000 rösterna var ett imponerande resultat med tanke på en oerhört kort valkampanj för Britts del, en uppgift som sköttes parallellt med jobbet om kansliminister

Denna gång ska vi satsa på en ännu större framgång för Britt och Åland. Vi ska sikta så högt det bara går och försöka få ålänningarna att förstå vilken unik chans vi har att trygga en egen representation i EU-parlamentet, säger Harry Jansson.